SPA - Fabesca Boutique Hotel & SPA****

Saune și bazine

Beneficiile unei saune sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri și constituiau singura metodă de relaxare și îngrijire corporală alături de masajele cu uleiuri aromatice.

În sauna finlandeză temperatura poate atinge 90-100°C. Din moment ce organismul nostru nu tolerează o temperatură mai mare de 42°C, se autocontrolează dilatând porii epidermei si crescând transpirația, pierzând astfel, cât mai repede posibil, căldura în exces.
Expunerea la temperaturi ridicate creează o stare de febră artificială, proces cunoscut sub numele de hipertermie. Febra face parte dintr-un proces de vindecare naturală a organismului, stimulează sistemul imunitar constând în producția sporită de globule albe, anticorpi și interfreoni.

Principalele beneficii a unei ședinte în sauna finlandeză sunt:

 • relaxarea mușchilor, alinarea durerilor artritei
 • creșterea rezistenței organismului la infecții
 • accelerarea circuitul sanguin
 • revitalizarea pielii
 • creșterea bunei dispoziții
 • detoxifierea

Infrasauna cu sare este încălzită până la 65°C. Umiditatea nu depășește 55-60%. Sauna pe bază de sare îmbină avantajele unei saline cu cele ale unei saune. Inhalarea ionilor de sare tratează următoarele afecțiuni:

 • Boli ale sistemului respirator – astm, bronșită cronică, sinuzită și pneumonie, tuse cronică, infecții ale urechii.
 • Alergii, stres, oboseală, surmenaj, probleme vasculare, probleme digestive
 • Afectiuni dermatologice – eczeme, psoriazis, acnee
 • Dureri de cap, migrene

Sauna umedă presupune crearea unei atmosfere de vapori de apă a cărei temperatură este mai redusă decât în cazul saunelor uscate, dar cu eficiență mai mare în ceea ce privește hidratarea pielii.

Acest tip de saună este recomandată persoanelor cu tenul deshidratat, după aceea fiind obligatorie aplicarea unei creme cu proprietăți anticelulitice, hidratante, hrănitoare, de preferință a unei emulsii uleioase.

Pentru ca Dumneavoastră să vă bucurați în continuare de rutina zilnică de antrenamnet, dar și pentru a vă atinge obiectivele de sănătate, v-am creat acesată ocazie punând la dispoziția Dumneavoastră aparatele de forță și cardio din sala de fitness.

Oaza de liniște pentru relaxarea totală după ședințele de saună sau după ritualuri-și tratamente de masaj.

Spațiul unde puteți completa răsfățul Dumneavoastră…… vă invităm să conspectați oferta noastră de snacks-uri și băuturi, apoi să vă comandați după preferințe. Colegii vă stau la dispoziție.

Oferă beneficii terapeutice pentru numeroase afecțiuni prin efectuarea unor cure de câte 20 de minute.

Relaxarea în apa sărată oferă tratament afecțiunilor musculare, articulare, afecțiunilor reumatismale, artrozei și preartoze.

Oferă remediu pentru spondiloze, stări după entorse, fracturi, luxații ale membrelor tratate orthopedic. Este cunoscut beneficiul apei sărate în tratarea afecțiunilor ale organelor genitale feminine, în tulburări funcționale genitale la femei, oferă remediu în tratarea circulației periferice deficitare.

Apa sărată ajută în tratamentul afecțiunilor endocrine cu deficit hormonal, afecțiunilor repetate ale căilor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale.

Temperatura apei se situează într-un interval de 35-36 ºC

Piscina de relaxare și înot oferă celor pasionați de mișcarea în apă și nu numai, posibilitatea alegerii unui sport unic, dacă luăm în considerare numeroasele beneficii și foarte puținele  contraindicații.
Farmecul acestei modalități de relaxare o conferă unicitatea mediului acvatic în care puteți face exerciții sau puteți înota, în funcție de preferințele Dumneavoastră.

Temperatura apei se situează într-un interval de 28-30 ºC

Oferă mediul acvatic de joacă ideal juniorilor, sub supravegherea adulților. Este permisă utilizarea jucăriilor și accesoriilor de baie.

Temperatura apei se situează într-un interval de 32-33 ºC

Tratamente corporale, masaj și tehnici complementare

Ritual de împachetare cu foiță de aur (împachetare cu foiță de aur pentru tonifierea pielii)

Aurul acționează ca un agent imunorepresiv, cu efect antiinflamator dovedit științific, asupra unor boli cronice.

Imbunătățește elasticitatea pielii, acesta devine mai fermă și va avea un aspect intinerit, reduce liniile fine si atenuează ridurile, incetinește secreția melaninei si apariția semnelor de imbătrânire și nu in ultimul rând dă o catifelare si strălucire aparte pielii.

 

Ritual de impachetare cu ciocolată (împachetare cu ciocolată pentru hrănirea pielii)

 Ritualul are efect de slăbire, tonifiere și detoxifiere. Datorită ingredientelor din ciocolată, acesta are și proprietăți antioxidante. De asemenea, datorită conținutului de polifenoli și vitamina E, pielea este hidratată și catifelată. Ciocolata acționează la nivelul sistemului nervos, stimulând secreția de endorfină, ceea ce va induce o stare generală de bine.

Tratamentul este în special recomandat persoanelor cu piele uscată. Cura ce trebuie urmată o vom recomanda în funcție de necesitățile corpului Dumneavoastră.

 

Ritual revitalizant (exfoliere totală a corpului și o mască hrănitoare timp în care se efectuează  masajul scalpului sau al picioarelor)

Ceremonia relaxantă, hrănitoare, învăluie cu mirosul dulce al pulpei de nucă de cocos care vă transpune pe o plaja însorită. In timpul tratamentului, bucățile delicate de coji de nuci de cocos curăță pielea in timp ce masajul unic efectuat cu ulei de nucă de cocos, aduce moliciune și netezime. Finalul ritualului este coconul de nucă de cocos, sursa de lipide și minerale care oferă remediu pentru pielea uscată și îmbunătățește bariera hidrolipidică. Ceremonia restabilește armonia corpului și ameliorează corpul de stres.

 

Tratament anticelulitic (periajul corpului urmat de masaj specific anticelulitic cu ventuze, apoi aplicarea unei creme anticelulitice)

Masajul se aplică pentru a reduce și elimina celulita și a reda starea de sănătate a pielii. Tratamentul îmbunătătește circulatia sângelui si ajută țesuturile să se umple de oxigen. Stimulează în mod natural mecanismele de detoxifiere ale corpului.

 

Ritual de detoxifiere cu nămol (exfoliere totală urmată de aplicarea unei măști de detoxifiere cu nămol si alge)

Acest nămol pentru detoxifiere a fost conceput pentru curățarea, îndepărtarea toxinelor. Argila verde în combinație cu praful vulcanic accelerează microcirculația lichidului interstițial și a proceselor metabolice, saturează pielea cu minerale. Uleiul esențial de scortișoară crește temperatura pielii, stimulează circulația sângelui și relaxează mușchii. Uleiul esential de lămaie albește si luminează petele de pe epidermă.

 

Ritual Fabesca Spa (tratament holistic al feței urmat de masaj corporal)

Acest ritual relaxant vă va încânta de la tălpile picioarelor până la vârful furnicat al scalpului. Combinând produsele noastre faciale profesionale pentru vitalitatea pielii, cu sublimul nostru masaj muscular adânc, sau masajul suedez, acest ritual vă va întări energiile vitale.

Masaj Fabesca Signature (masaj complet corporal ce include și masajul feței, al scalpului și al picioarelor)

Relaxare totală atât al întregului corp, cât și al capului și a feței cu un ulei aromat deosebit, care vă va însoți multă vreme după terminarea masajului efectiv. Mișcările executate de către profesioniștii noștri vă vor aduce senzația de bine căutată în fiecare zi, când corpul relaxat permite minții să se elibereze de tot stresul acumulat în activitățile cotidiene.

 

Masaj Fabesca cu pietre calde (masaj terapeutic complet corporal prin utilizarea pietrelor vulcanice)

Acest masaj îngăduitor și terapeutic folosește puterea de atingere și arome cu pietre de bazalt încălzite pentru a calma mușchii rigizi și dureroși. Este una din cele mai moderne tehnici de detoxifiere, de relaxare și de reechilibrare energetică al corpului.

 

Masaj de aromoterapie (masaj complet corporal cu uleiuri aromatice cu efect terapeutic)

Masaj natural cu uleiuri preţioase, cu scopul nu de a relaxa doar fizic, ci și de a se folosi totodată proprietățile de refacere ale uleiurilor esentile care integrează corpul și spiritul. Facilitează circulaţia, purifică corpul, elimină tensiunea, oboseala, insomnia, depresia.

 

Masaj hawaian Lomi Lomi (masaj exotic pe tot corpul cu mișcări fluide asemenea unor valuri)

Un masaj exotic ce susține vindecarea corpului la nivel fizic, mental și emoțional. Uleiurile calde, aromatice și mișcările fluide, asemenea unor valuri care te îmbrățișează vor alunga durerile musculare și stresul. O terapie ideală pentru cei care suferă de oboseală fizică și doresc să-și recapete energia și echilibrul mintal.

 

Masaj la spate, gât și umeri (masaj terapeutic cervical)

Acest tratament utilizează o combinație de lovituri cu scop precis și presiuni pentru înlăturarea tensiunii și al stresului din capul, gâtul și umerii Dumneavoastră.

 

Masaj decontractuant (masaj complet corporal cu mișcări profunde)

Acest tip de masaj este foarte benefic pentru persoanele care au contracturi cronice determinate de o postură incorectă, stres, sedentarism și diverse activități fizice solicitante. Masajul ajuta la stimularea fluxului sanguin și la ameliorarea tensiunii musculare, reducând în același timp stresul.

 

Masaj sportiv (masaj de relaxare al mușchilor suprasolicitați)

Masajul sportiv este un masaj de relaxare a mușchilor suprasolicitați, cu un tonus mai mare decât tonusul normal, sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice, mai puțin antrenate.

Acest tip de masaj deblochează complexele de actină și miazină blocate la nivel muscular prin drenarea profundă a mușchiului și eliberarea toxinelor în sistemul limfatic, relaxează mușchii, ameliorează stările de suprasolicitare musculară, accelerează procesul de refacere a musculaturii, creșterea și menținerea tonusului muscular, detoxifierea accelerată a organismului și o stare de bine la nivel fizic și psihic.

 

Masaj de reflexologie (masaj terapeutic al tălpilor picioarelor)

Este un masaj localizat la nivelul tălpilor. Se urmează o  hartă precisă a punctelor cheie energetice. Eliberează tensiunile prin meridianele de energie pe tălpile picioarelor Dumneavoastră. Plăcere întru-un masaj relaxant, terapeutic care îmbunătățește circulația și reface fluxul de energie prin tot corpul.

 

Masaj de relaxare (masaj complet corporal cu mișcări medii și lente)

Masaj cu uleiuri esenţiale calde, amplu, ritmic, cu presiune ușoară-medie, potrivit pentru toate persoanele care vor să se relaxeze. Stimulează circulaţia, reduce anxietatea, stresul, oboseala, contracturile musculare, durerile de spate, tensiunea cervicală și întărește imunitatea.

 

Masaj limfatic (masaj complet corporal ce stimulează sistemul limfatic)

Drenajul limfatic stimulează sistemul limfatic prin activarea circulației și elimină impuritățile și toxinele acumulate în organism. Reușește să reducă retenția de apă și apariția celulitei. Această terapie este alegerea perfectă pentru a completa o cură de detoxifiere a organismului.

 

Chiroterapie (masaj parțial cu efect terapeutic care deblochează sistemul muscular și osos)

Remediază deficiențele și blocajele legate de sistemul osos, muscular și nervos. Are drept scop ajustarea vertebrelor, combaterea blocajelor și restabilirea echilibrului fiziologic. De asemenea, contribuie la corectarea tulburărilor biomecanice care afectează poziția corpului, mobilitatea, circulația sangvină și tonusul muscular și la reducerea durerilor cauzate de o inflamație provocată de o mișcare repetată.

Cu acordul dumneavoastră, folosim cookie-urile în vederea evaluării și analizării cotei de utilizare a paginii de internet, a personalizării în funcție de interesele dumneavoastră și pentru a vă oferi mesaje promoționale și informații relevante.

Alegeți ce cookie-uri să fie autorizate.
Puteți schimba aceste setări oricând.

Cookie-uri necesare sa functioneze site-ul:

 • Esențial: Ține minte setările permisiunilor de cookie
 • Esențial: Permite sesiunile de cookie
 • Esențial: Autentifică logarea dvs. în contul de utilizator

Prin acceptarea acestor cookies permiteti site-ului sa:

 • Analiză: Ține evidența locației și regiunii bazat pe IP
 • Analiză: Ține evidența timpului petrecut pe fiecare pagină
 • Analiză: Crește calitatea datelor din funcția de statistică